De knoppen van GImp
De knoppen van GImp

Isometrieën

Onder isometrieën verstaan we spiegelen, draaien, vergroten/verkleinen, helling maken en perspectief. Voor elk van deze opties is een aparte knop.
Spiegelen
Om een laag te spiegelen druk je op de de spiegelknop Spiegel. Vervolgens kan je op de laag drukken die je wilt spiegelen. Deze wordt dan gespiegeld.
Draaien
Om een laag te draaien druk je op de draaiknop Draai. Vervolgens kan je op een laag drukken om een scherm tevoorschijn te halen waarin je de hoek en het middelpunt van de draaïng kan opgeven. Wat je ook kan doen is op de laag slepen om meteen te draaien met het middelpunt van de laag als middelpunt van de draaïng.
Vergroten/verkleinen
Om een laag te vergroten/verkleinen druk je op de scaleknop Scale. Vervolgens kun je op een laag drukken om de wijzigingen in een scherm op te geven, of je kunt de laag slepen om het te vergroten/verkleinen.
Helling
Om je laag te hellen druk je op de hellingknop Helling. Vervolgens kun je op een laag drukken om de wijzigingen in een scherm op te geven, of je kunt de laag slepen om een helling te krijgen.
Perspectief
Om je laag in een ander perspectief te zetten druk je op de perspectiefknop Perspectief. Vervolgens kun je op een laag drukken om de perspectieffunctie te activeren. Als je nu in een kwadrant van je laag gaat slepen, verander je de positie van de hoek die bij dat kwadrant hoort. Als je tevreden bent druk op 'transform' om je wijzigingen door te voeren.