Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen
Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen
Ook benieuwd of de zwarte prins op het knappe paard Sneeuwwitje weet te redden?

Sneeuwwitje
Sneeuwwitje
Jules Deelder
Zwarte prins?Kom dan naar Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen, in de moderne bewerking door Jules Deelder!
(28, 29 en 30 november 2006, Universiteitstheater StudioT, Kromme Nieuwegracht 20, Utrecht)


Er was eens, nog niet zo lang geleden, een zwarte prins op een knap paard. Deze prins, of beter gezegd, deze nachtburgemeester, heeft een moderne toneelversie van het prachtige verhaal over Sneeuwwitje geschreven. Het originele verhaal is u ongetwijfeld bekend: de boze koningin smeedt wrede plannen om de uitzonderlijk mooie Sneeuwwitje in de bloei van haar leven te doden, opdat zijzelf de mooiste van het land zal zijn. Dit alles is wat complexer dan het lijkt, omdat ook zeven kleine mannetjes en een knappe prins een rol spelen in het verhaal. De verschillen tussen de originele versie en de moderne bewerking zijn duidelijk aanwezig, weet u deze te vinden?

Maanden van voorbereiding zijn voorafgegaan aan de voorstelling. De spelers hebben veel inzet en talent getoond. Het begon allemaal met het samenzoeken van een geschikte groep enthousiaste mensen. Daarna begon het toneelspelen. Langzaam maar zeker groeiden de spelers in hun rol: steeds vaker hoorden we termen als 'heigh' en 'ho' door de gangen weerklinken. Ook werden we af en toe verwelkomd met woorden als 'doorpoepen' en 'hats- hatsj- hatsJOE' als we woensdagavond in de omgeving van de repetitieruimte dwaalden. Het toneelspel begon steeds meer vorm te krijgen en de personages waren steeds beter herkenbaar. Al met al werd het stuk completer en completer, alleen ontbrak er nog een vrij essentieel onderdeel: het decor.

Gelukkig was de toneelcommissie ook al maanden bezig met het treffen van voorbereidingen. De wensen van de spelersgroep waren bekend, dus er was werk aan de winkel! Een mooie locatie was het eerste waarover de toneelcommissie zich boog, met als resultaat het gezellige universiteitstheater Studio T. Om aan alle wensen van de spelersgroep te kunnen voldoen is veel geld verzameld en veel materiaal ingeslagen om het decor samen te stellen. Vele dagen en avonden zijn gestoken in het zagen, timmeren, verven, nieten en papier machee-en van het gekochte materiaal. Uiteindelijk staat alles nu volledig achter de spelersgroep. De combinatie van het werk van deze twee groepen is op de drie avonden te aanschouwen.